naujienos

naujienos / 2021 12 09 Polish Business Awards 2021

Gruodžio 9 dieną Lenkijos Respublikos ambasadoje Vilniuje įvyko IX-ojo konkurso „Polish Business Awards 2021“ iškilmė, kurią organizavo Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje ikartu su Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmais.

Statulėlės buvo įteiktos penkiose kategorijose:

2021 metų energetikos investicija - Orlen Lietuva

„Orlen Lietuva“ gavo apdovanojimą už ​​investiciją į hidrokrekingą naftos perdirbimo gamykloje Mažeikiuose. Pristatytų technologijų dėka bus galima padidinti šios vienintelės Baltijos šalyse naftos perdirbimo gamyklos konkurencingumą ir taip padidinti regiono energetinį saugumą. Daugiau nei 600 mln. eurų vertės hidrokrekingo projektas, iš kurio 70 mln. eurų – Lietuvos biudžeto įnašas, yra didžiausia investicija Lietuvos istorijoje. Apdovanojimą atsiėmė „Orlen Lietuva“ generalinis direktorius Michałas Rudnickis.

Debiutas Lenkijos rinkoje 2021 m. - Barbora Polska

Barbora gavo statulėlę už tai, kad 2021 metais įžengė į Lenkijos rinką su pardavimais internetu pasiūlymu su pristatymu klientui. Įmonė atidarė sandėlį ir paskirstymo centrą Ožarow Mazovijoje, išsinuomojo 150 sandelių ir įdarbino apie 200 žmonių. Apdovanojimą atsiėmė generalinis direktorius Viktoras Juozapaitis.

Debiutas Lietuvos 2021 metų rinkoje - Press Glass

Press Glass apdovanotas už dukterinės įmonės įsteigimą Lietuvoje, kuri Kauno specialiojoje ekonominėje zonoje statys naują statybos pramonei (gyvenamųjų patalpų rinkai) skirtą stiklo apdirbimo gamyklą. Investicija bus viena moderniausių ir automatizuotų tokio tipo gamyklų Europoje. Apdovanojimą atsiėmė Press Glass Kaunas atstovas Vytautas Kuras

2021 metų Lietuvos startuolis Lenkijoje – Vinted

2008 metų Lietuvos startuolis - įkurta internetinės prekybos platforma, skirta privatiems asmenims parduoti ir keisti dėvėtus drabužius 2021 metais tapo hitu Lenkijos rinkoje. Šiuo metu įmonė turi daugiau nei 50 milijonų vartotojų visame pasaulyje, joje dirba beveik 1000 žmonių. Apdovanojimą atsiėmė vyresnioji direktorė Elena Vėgėlytė.

Garbės apdovanojimas - versluninkų forumas „Korona“ 

Minint organizacijos įkūrimo 10-metį, Lietuvos Lenkų verslumo forumas „Korona“ gavo garbės apdovanojimą.  „Korona“ – tai organizacija, jungianti mažus ir vidutinio dydžio lenkų verslininkus Lietuvoje, atstovaujantys platų veiklos spektrą. Jos tikslas – remti visų asociacijos narių ekonominius interesus, plėtoti Lenkijos ir Lietuvos ekonominį bendradarbiavimą bei populiarinti jaunimo verslumo dvasią.

 



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt