naujienos

naujienos / 2015 09 28 III-asis Business Mixer'is. Sutarties su LPK pasirašymas

Rugsėjo 28 dieną, pirmadienį, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO Vilniuje įvyko trečiasis Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų Business Mixer'is. Renginio metu rūmai pristatė septynis naujus narius bei buvo pasirašyta sutartis su įtakinga Lietuvos darbdavių sąjunga - Lietuvos Pramoninkų Konfederacija (www.lpk.lt).

Business Mixer'io metu Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai pristatė 7 naujus narius, rėmėją - Lietuvos draudėją - Lietuvos Draudimas (www.ld.lt) bei korporatyvinius narius: Lietuvos parodų ir kongresų centrą LITEXPO (www.litexpo.lt), tarptautinių keleivinių autobusų maršrutų operatorių Grupę LUX EXPRESS (www.luxexpress.eu), bendrovę PKP Energetyka (www.pkpenergetyka.pl), besiverčiančią infrastruktūros statyba, Towarowa Giełda Energii (www.tge.pl) - Varšuvos Vertybinių Popierių Biržos Grupei priklausančią elektros energijos ir dujų prekybos platformą, tarptautinę konsultacijų grupę CIVITTA (www.civitta.com) ir Varšuvos advokatų kontorą Marszałek & Partnerzy (www.marszalekipartnerzy.pl).

Business Mixer'is tai periodiškas, rūmų organizuojamas renginys, Lenkijos ir Lietuvos verslų susitikimo vieta, suteikiantis galimybę pristatyti naujus rūmų narius. Tai jau trečiasis rūmų organizuojamas Business Mixer'is. Pirmasis renginys įvyko birželio mėnesį viešbutyje Kempinski Vilniuje, antrasis - Ekonominio Forumo Krynicoje metu.

Jaroslav Neverovič, rūmų valdybos pirmininkas: „Šiandien pasveikinome 7 naujai prisijungusias prie Lietuvos Lenkijos Prekybos Rūmų įmones.  Kiekviena iš jų turi savo unikalių produktų, paslaugų ir gebėjimų. Tikime, kad Rūmai galės prisidėti prie sekmingo jų verslo augimo abiejose valstybėse“.

Antroje renginio dalyje buvo pasirašyta rūmų bei Lietuvos Pramoninkų Konfederacijos bendradarbiavimo sutartis. Sutartį pasirašė: Jaroslav Neverovič, rūmų valdybos pirmininkas ir Robertas Dargis, Lietuvos Pramoninkų Konfederacijos Prezidentas. Pasirašius sutarį, Jaroslav Neverovič pareiškė: „Vienas iš Rūmų tislų yra kūrti verslui palankią aplinką tad Lietuvos Pramoninkų Konfederacija yra pats tinkamiausias partneris tam tikslui siekti. Bendradarbiavimo sutartis taip pat sudaro galimybes mūsų organizacijoms ir nariams kartu siekti įdomių verslo projektų, naujų rinkų bei glaudesnio ekonominio valstybių bendradarbiavimo. Sieksime kartu išlaisvinti dviejų valstybių abipusio verslo potencialą“.

Tuo tarpu Robertas Dargis, Lietuvos Pramoninkų Konfederacijos Prezidentas, bendradarbiavimo sutarties pasirašymo proga pareiškė: „Kaimyninėms valstybėms svarbus ekonominis bendradarbiavimas. Lietuva ir Lenkija čia turi gana platų ir tvirtą pamatą. Todėl kiek politikai ir skeptikai bekalbėtų, kad įžiūri nesutarimus tarp valstybių, tačiau Lietuvai ir Lenkijai svarbūs ekonominiai projektai pastaruosius kelerius metus sparčių žingsniu judėjo į priekį - energetikoje - LitpolLink jungtis, transporto sektoriuje kartu sprendžiame „Rail Baltica“ projekto problemas. Vis dar gajus stereotipus apie Lietuvos ir Lenkijos priešybes galime įveikti sėkmingai įgyvendindami bendrus projektus. Todėl šiandien noriu pasidžiaugti, kad pasirašome Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir Asociacijos „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” bendradarbiavimo sutartį ir kad galiu  į mūsų didelį Konfederacijos narių būrį pakviesti tiek solidžių Lietuvos ir Lenkijos įmonių“.

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai yra ekskliuzyvinė grupė įmonių ir fizinių asmenų, vykdančių arba planuojančių vykdyti veiklą Lenkijos ir Lietuvos ekonominio bendradarbiavimo srityje. Rūmai savo nariams kaupia informaciją apie verslo galimybes abiejose šalyse, plėtoja ryšius su asmenimis, kuriančiais ekonominę gerovę bei organizuoja ryšių užmezgimo (ang. networking) konferencijas ir renginius. Rūmai siekia kurti pozityvų klimatą Lenkijos ir Lietuvos ūkinėms veikloms bei labiau dinamišką prekybą tarp abiejų šalių, pritraukti užsienio investicijas ir panaikinti kliūtis Lenkijoje ir Lietuvoje, trukdančias įmonėms bendradarbiauti. 



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt