naujienos

naujienos / 2016 05 10 V Energetikos Forumas

 

 

Gegužės 10 d., Vilniuje  vykusiame Forume didžiausias dėmesys buvo skiriamas atsinaujinančiai energetikai, naujoms elektros jungtims ir dujų sektoriui. 

„Jei 2012 metais Lietuva, kalbant energetikos mastais, buvo tik nedidelė sala, tai šiuo metu ji yra stambi ir svarbi elektros rinkų kryžkelė. Lietuva yra labiausiai elektros tinklais sujungta šalis visame regione, esame vieninteliai regione sujungti su trijų rūšių elektros sistemomis: su rytine Rusijos sistema, su Šiaurės šalių sistema bei Vakarų Europos sistema. Turime išnaudoti šią unikalią galimybę būti svarbių sprendimų centre“, – sakė forumo sumanytojas ir organizatorius, Estijos prekybos rūmų valdybos pirmininkas Robertas Juodka.

Gustav Melin, Europos biomasės asociacijos AEBIOM prezidentas ir Švedijos biomasės asociacijos generalinis direktorius, forume sakė manantis, kad ateinantys metai Baltijos šalims yra tinkamas metas pradėti naudoti daugiau biodegalų transporto ūkio sektoriuje.

UAB „4energia“ vadovas Tadas Navickas pastebėjo, kad per pastaruosius keletą metų Lietuvoje buvo padvigubinta gamyba iš vėjo energijos.

Jam pritarė „GET Baltic“ vadovė Giedrė Kurmė, akcentuodama, jog ilgalaikis dujų sektoriaus tikslas turėtų būti Rytų Baltijos regiono dujų biržos sukūrimas ir lengva prieiga visiems dalyviams. Vieningam dujų rinkos funkcionavimui Baltijos šalyse šiuo metu trūksta Latvijos spendimo dėl dujų rinkos liberalizavimo.

Forume savo įžvalgomis taip pat pasidalijo bendrovių „Lietuvos energijos gamyba“ direktorė Eglė Čiužaitė, Latvijos Seimo patarėjas energetikos klausimais Reinis Aboltinš, „Eesti Energia“ generalinis direktorius Hando Sutter, Global BOD Group valdybos pirmininkas Vidmantas Janulevičius ir kiti energetikos sektoriaus ekspertai.

Kasmetinį tradicinės ir atsinaujinančios energetikos forumą organizavo Estijos prekybos rūmai Lietuvoje, advokatų kontora PRIMUS (ankstesnis pavadinimas VARUL) bei Estijos ambasada Vilniuje. Renginio partneriai: Latvijos, Švedijos bei Lenkijos ambasados, Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai, Lietuvos pramonininkų konfederacija, bendrovės „Enefit“, „Amber Grid“, „Nordica“, „Lexus“, „Narbuto 5“, Prekybos ir investicijų rėmimo skyrius prie Lenkijos Respublikos ambasados.



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt