naujienos

naujienos / 2018 05 29 DISE_Baltijos energetikos rinkos-bendradarbiavimo perspektyvos

Šių metų gegužės mėn. Lenkijos ir Lietuvos Prekybos Rūmai prisideda prie Žemutinės Silezijos Energetikos studijų instituto (DISE) seminaro Lietuvoje.
Apsilankymo metu siūlome surengti susitikimą bei parodyti AB “Litgrid” įgyvendintus LitPol Link ir Nordbalt projektus, papasakoti apie jų veiklos svarbą ir specifiką, pristatyti tolimesnius elektros jungčių su Lenkija siekius, tame tarpe sinchronizacijos tikslą.
Vizito metu norime dalyviams suteikti progą susipažinti iš arti su Lietuvos dujų sektoriumi - pirma pristatant AB „Amber Grid" įgyvendinamą GIPL projektą ir jo eigą, Lietuvos dujų perdavimo sistemą bei SGD terminalą Klaipėdoje.

 

 

Seminaro tikslas yra plačiau susipažinti su Lietuvos energetikos ir dujų rinkos infrastruktūra, rinkos reglamentavimu ir funkcionavimu bei bendradarbiavimo perspektyvomis tarp Baltijos jūros regiono šalių ir kitų Trijų jūrų iniciatyvos regiono dalies.

Pagrindinė seminaro programa apima pranešimus ir pristatymus, susijusius su:
• naujais infrastruktūros projektais Lietuvoje,
• Lietuvos dujų rinkos veikimo reguliavimo sistema,
• Baltijos dujų rinkų dydžiu ir struktūra,
• didmeninės ir mažmeninės prekybos dujomis organizavimu Lietuvoje,
• bendradarbiavimo perspektyvomis dujų rinkos srityje Trijų jūrų iniciatyvos regione
• elektros rinkų integravimu Baltijos šalyse
• energijos rinkos projektu Lietuvoje
• didmeninės prekybos elektros energija Baltijos šalyse organizavimo modeliu

Delagcijoje dalyvavo: Gas Storage Poland Sp. z o. o., TGE Polish Power Exchange, Alpiq Energy SE, OIL AND GAS INSTITUTE- National Research Institute, ENEA Trading Sp. z o. o, PGNiG S.A - Polish Oil and Gas Company, PSG Sp. z o. o., Tauron Polska Energia S.A., PwC Polska Sp. z o. o. , Gas Transmission Operator GAZ-SYSTEM S.A. ir kiti.

 

 

 



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt