naujienos

naujienos / 2016 10 13 Žiniasklaidos atstovų iš Lenkijos vizitas

TIKSLAS: norime pristatyti Lenkijos visuomenei lietuviškus operatorius, jų teikiamą naudą visam regionui, iššūkius ir galimybes bei ateities planus, siekiant sustiprinti abi šalis – Lenkiją ir Lietuvą – siejančius ekonominius ryšius. Vizito metu norime supažindinti su bendrove AB „Litgrid“ (Lenkijoje atitikmuo yra bendrovė PSE S.A.), įvykdytais projektais LitPol Link ir Nordbalt, papasakoti apie jų svarbą ir specifiką, pristatyti tolimesnius elektros jungties su Lenkija planus, taip pat apie sinchronizavimo su žemyninės Europos elektros tinklais tikslą. 

Vizito metu svarbu yra suteikti žiniasklaidos atstovams galimybę iš arti susipažinti su Lietuvos dujų sektoriumi, operatoriumi AB „Amber Grid“ (Lenkijoje atitikmuo yra bendrovė Gaz – System S.A.), jų bendro projekto GIPL vykdymu, SGD dujų terminalu Klaipėdoje. Bendrai manome, kad toks vizitas leistų geriau iš abiejų pusių suprasti šią tematiką, leistų vietoje susipažinti su informacija ir suteikti ją žiniasklaidos atstovams iš Lenkijos, leistų objektyviai apžvelgti Lietuvos energetinius projektus ir įvertinti juos bendrame Baltijos šalių kontekste bei jų siekio integruotis su ES dujų ir elektros energijos rinkomis kontekste, parodytų tiekimo šaltinių diversifikavimo bei tiekimo saugumo didinimo svarbą.

Žiniasklaidos atstovų, dalyvavusių delegacijoje į Vilnių, sąrašas:

1)      Puls Biznesu

2)      Rzeczpospolita

3)      Polskie Radio

4)      Energetyka24.com

5)      Biznesalert.pl

6)      Wysokie Napięcie

7)      Nettg.pl

8)      Rynek Infrastruktury

9)      WNP (virtualioji naujoji pramonė) 



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt