naujienos

naujienos / 2015 09 24 Rytų Ekonomikos Kongresas Balstogėje

Aktualiausios ekonominės makro regiono problemos bei politiniai ir verslo santykiai tarp Europos Sąjungos, Lenkijos ir  Rytų Europos bus aptariamos II Rytų Ekonomikos Kongreso, įvyksiančio 2015 m. rugsėjo 24 – 25 dienomis, Balstogėje, metu.

– Pirmasis Rytų Ekonomikos Kongresas parodė, kaip yra reikalingi debatai apie Lenkijos rytų makro regiono ateitį – sako Wojciech Kuśpik, renginio iniciatorius ir organizatorius, Grupa PTWP prezidentas.– Dviejų dienų susitikimo poveikis bei politinės plotmės dinamika, nauji ekonominį gyvenimą formuojantys veiksniai, visi šie faktoriai priverčia mus tęsti projektą– priduria jis.

Antrasis Rytų Ekonomikos Kongresas įvyks 2015 m. rugsėjo 24 – 25 dienomis. Suplanuota apie 30 teminių sesijų, kuriose dalyvaus virš šimto prelegentų. Organizatoriai tikisi sulaukti virš tūkstančio svečių iš Lenkijos bei Baltarusijos, Lietuvos, Ukrainos ir kitų Europos šalių - politikų, ekonominio gyvenimo lyderių, Lenkijos ir užsienio įmonių atstovų, ekspertų ir mokslininkų.

– Rytų problematikai nuolat priskiriame dvi savaime pasipildančias reikšmes: žodis „Rytai” reiškia mums, iš vienos pusės, Rytų Lenkiją, su jos specifika, problemomis ir plėtros potencialu, iš kitos pusės – politinius ir ekonominius santykius tarp Europos Sąjungos, Lenkijos ir Rytų Europos– dėsto Wojciech Kuśpik. –
Šiuometinio kongreso metu ypač daug dėmesio skirsime svarbiausioms temoms, kurios orientuosis į Rytų Lenkijos ateitį ir ekonominę plėtrą, nepraleidžiant nė vienos svarbios ūkio šakos – teigia jis.

Rytų Ekonomikos Kongreso 2015 darbotvarkė apims tiek geopolitinių Rytų Europos ekonominės plėtros sąlygų problematiką, saugumo, tarptautinio ir dvišalio bendradarbiavimo klausimus, didelių infrastruktūros investicijų svarbą, tiek detalias svarbių ekonomikos šakų – energetikos, žemės ūkio ir maisto pramonės, medicinos paslaugų, prekybos , turizmo ir apgyvendinimo - analizes.

Pagrindinės šiuometinės laidos tematikos tendencijos: Rytų Europa – ūkis, bendradarbiavimas, ateitis, pasienis – galimybės kaiminystėje, Rytų Lenkijos regionai – perspektyva 2020 bei verslas Rytų Lenkijoje.

Jau antrą kartą vyks konkursas „Top Komunalinės Investicijos Rytų Lenkijoje”, kurio tikslas yra nurodyti dešimt įdomiausių komunalinių investicijų, vykdomų savivaldybių arba joms priklausančių bendrovių, kurios prisidėjo prie Rytų Lenkijos ūkio regiono plėtros. Geriausioms komunalinėms investicijoms bus įteiktos statulėlės iškilmingo priėmimo metu, kuris lydės II Rytų Ekonomikos Kongresą.

Organizatoriai taip pat apdovanos dešimt išsiskiriančių darbdavių – įmones iš penkių vaivadijų: Palenkės, Liublino, Varmijos Mozūrų, Pakarpatės ir Švento Kryžiaus, kurios daro įtaką regiono ekonominei plėtrai bei atlieka svarbų vaidmenį darbo rinkoje.

Dviejų dienų debatai apie aktualiausias problemas, taip pat Rytų Lenkijos ekonominio potencialo prezentacija ir rytinių regionų, kaip tarpininkų tarp Rytų Europos ir Vakarų Europos, pristatymas vyks Palenkės Operoje ir Filharmonijoje – Europos Menų Centre Balstogėje.

Pirmąjame Rytų Ekonomikos Kongrese Balstogėje dalyvavo virš tūkstančio dalyvių. Didžiausių debatų apie Rytų Lenkijos ekonomiką garbės svečiu buvo Lenkijos prezidentas Bronisław Komorowski. Renginyje taip pat dalyvavo: Ilona Antoniszyn-Klik, Lenkijos Ekonomikos Ministerijos viceministrė, Jerzy Buzek, europarlamentaras, Europos Parlamento prezidentas 2009-2012 m., premjeras 1997-2001 m., Stanisław Ciosek, Lenkijos-Rusijos Prekybos-Pramonės Rūmų pirmininkas, Europos Diplomatijos Akademijos Ambasadorių Tarybos narys, Lenkijos ambasadorius Maskvoje 1989-1996 m., Olgierd Dziekoński, Lenkijos Prezidento Kanceliarijos viceministras, Jacek Kapica, Finansų Ministerijos viceministras, Muitinės Tarnybos vadovas, Erich Kieck, Capacity Building direktorius, Pasaulio Muitinių Organizacija, Anatoliy Makarenko, Ukrainos Valstybinės Muitinės Tarynbos vadovas, Jaroslav Neverovič, Lietuvos energetikos ministras 2012-2014 m., Janusz Steinhoff, vicepremjeras, ekonomikos ministras 1997-2001 m., Antanas Šipavičius, Muitinės departamento prie Finansų ministerijos generalinis direktorius ir Piotr Woźniak, ekonomikos ministras 2005-2007 m.

Rytų Ekonomikos Kongresas Balstogėje–debatai apie ekonominius ir prekybinius ryšius tarp Europos Sąjungos ir Rytų Europos yra natūralus ankstesnių Europos Ekonomikos Kongreso Katovicuose leidimų, tęsinys ir papildymas. Abiejų verslo konferencijų organizatoriumi yra Grupa PTWP.

Rytų Ekonomikos Kongresas [Eastern Economic Congress – EEC] Balstogėje tai dviejų dienų debatų, susitikimų ir juos lydinčių renginių ciklas, skirtas svarbiausioms Rytų Lenkijos ekonomikos problemoms bei kuriame dalyvauja apie tūkstantį svečių iš Lenkijos ir Europos.

Rytų Ekonomikos Kongreso organizatoriumi yra Grupa PTWP SA, Europos Ekonomikos Kongreso Katovicuose – didžiausios verslo konferencijos Centrinėje Europoje, organizuojamos nuo 2009 metų bei pripažintos viena reprezentatyviausia diskusija apie Europos ateitį –iniciatorius ir organizatorius.

Daugiau informacijos apie Rytų Ekonomikos Kongresą (anglų k.) – http://www.wschodnikongres.eu/en/


Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt