naujienos

naujienos / 2017 03 22 Šiluminė energija iš atsinaujinančių energijos šaltinių — tvarkomi atsinaujinantys ištekliai

Lietuvos valstybei užtikrintai suteikus prioritetą atsinaujinančiai energetikai Lietuvos šilumos ūkyje vien per keletą metų paaiškėjo biomasės panaudojimo šilumos ir elektros gamyboje rezultatai.  Teigiamas poveikis pasireiškė ne tik mažesne kaina vartotojams, bet visų pirma sustiprintu energetiniu savaraniškumu, naujų darbo vietų atsiradimu bei vietoje mokamų mokesčių ir liekančių valstybės ekonomijoje pinigų. 

Konferencijoje dalyvavo: Žygimantas Vaičiūnas, Lietuvos energetikos ministras  ir  Michał Kurtyka, Lenkijos energetikos viceministras.

 

Ar Lenkijoje yra vietos atsinaujinančiai energetikai šilumos sektoriuje? Kokie panašumai su Lietuvos biomasės sektoriumi ir kokios yra bendrų projektų perspektyvos? Šie ir kiti klausimai buvo nagrinėti Lenkijos ir Lietuvos Prekybos Rūmu 2017 m. kovo 22 d. Vilniuje organizuojamoje energetikos konferencijoje skirtoje biomasės sektoriui Lietuvoje ir Lenkijoje. Konferencijos metu bus kalbama apie „žalios” energetikos pranašumus, galimus iššūkius bei perspektyvas bendrame dujų, elektros energijos gamybos kontekste.

Forumo II diena buvo numatytas Biomasei skirtų objektų lankymas.

Pagrindinis konferencijos rėmėjas. MECENATAS :

Kiti partneriai rėmejai:



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt