naujienos

naujienos / 2015 06 18 Lietuvos imonių susitikimas Varšuvoje

Birželio 16 dieną Lietuvos Respublikos ambasadoje Varšuvoje įvyko lietuvos kapitalo įmonių, veikiančių Lenkijoje, vadovų susitikimas. Susitikimo šeimininku buvo Lietuvos Respublikos ambasadorius Lenkijoje Šarūnas Adomavičius, o susitikimas buvo organizuojamas kartu su Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmais. Išskyrus ambasadorių susitikime dalyvavo Lietuvos diplomatinės misijos atstovai – Saulius Labutis Ir Stanisław Widtmann.

Diskusijų pagrindu buvo Forbes žurnalo redaktoriaus Grzegorzo Cydejka prezentacja, kurioje buvo pristatytos galimybės lietuviškoms įmonėms bei Lietuvos įmonės UAB „FIMA“ dukterinės bendrovės Lenkijoje sėkmės istorijos pristatymas, kuriame buvo pasidalinta įmonės patirtimi Lenkijos rinkoje. Po pristatymų įmonių atstovai diskutavo apie iššūkius, susijusius su veiklos Lenkijos rinkoje vykdymu. Buvo diskutuojama apie plėtrą, bendradarbiavimo su vietiniais partneriais reikšmę bei Lenkijos viešųjų pirkimų specifiką.

Vadovai teigiamai įvertino Ambasados bei Rūmų iniciatyvą. „Buvome maloniai nustebinti dalyvių įsitraukimu į diskusiją. Tam tikru momentu diskusija tapo tokia aktyvi ir gyvibinga, kad tapo būtinas jos moderavimas, o diskusijos laikas žymiai viršijo numatytą laiką.” – teigia zw.lt Piotr Hajdecki, Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų direktorius.

Susitikimas tapo ne tik galimybe pasidalinti Lietuvos investuotojų patirtimi Lenkijoje bet taip pat galimybe aptarti bendradarbiavimo kryptis. Susitikima lydinčiu šūkiu buvo redaktoriaus Cydejkos išsakyta mintis, kad „žmonės vaikšto grupėmis”, kas verslo aplinkoje reikštų, kad įmonės Lenkijos rinkoje turi šansą būti sėkmingesnės, jeigu veiklą vykdo kartu su partneriais. Rūmų atstovai nurodė, kad Rūmai gali padėti identifikuoti galimus partnerius bei užmegzti ryšius.

 „Susitikimas parodė, kad įmonėms reikalinga tokia susitikimų formulė, kurioje jos gali pasidalinti savo patirtimi bei užmegzti ryšius. Mes kaip Rūmai, norėtume tęsti tokių susitikimų organizavimą.” – teigia Jaroslav Neverovič,

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų valdybos pirmininkas.
Susitikime dalyvavo FIMA Polska, Kauno Dujotiekio Statyba, ELEKTRA PL, Laktopolis bei Baltic Ground Services atstovai.



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt