naujienos

naujienos / 2015 06 18 Varšuvoje apie verslo galimybes Lietuvoje

Praėjusį pirmadienį (birželio 15 d.) Ūkio ministerijoje Varšuvoje įvyko konferencija skirta lenkiško kapitalo įmonėms, kurios yra suinteresuotos verslo galimybėmis Lietuvoje.

Susitikime dalyvavo daugiau nei 50 lenkiškų įmonių, kurios ieško galimybių Lietuvos rinkoje. Dalyviai išklausė Ūkio ministerijos, Lenkijos Respublikos ambasados Vilniuje Prekybos ir investicijų rėmimo skyriaus bei Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų atstovų pranešimus. Antroje susitikimo dalyje svečiai turėjo galimybę su Lenkijos Respublikos ambasados Vilniuje Prekybos ir investicijų rėmimo skyriaus bei Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų atstovais tiesiogiai pasikonsultuoti klausimais, susijusiais su Lietuvos rinka.

 „Pastebėjome didelį įmonių susidomėjimą Lietuvos rinka. Planuojame suorganizuoti analogišką renginį Vilniuje – šį kartą adresuotą lietuviško kapitalo įmonėms, suinteresuotoms galimybėmis Lenkijos rinkoje. Jaučiame, kad įmonės laukia tokių iniciatyvų.“ – zw.lt kalbėjo Jaroslavas Neverovič, Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų valdybos pirmininkas.

Tai buvo pirmasis bendrai Ūkio ministerijos, Lenkijos Respublikos ambasados Vilniuje Prekybos ir investicijų rėmimo skyriaus bei prieš tris mėnesius veiklą pradėjusių Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų suorganizuotas renginys. Lenkijos Respublikos ambasados Vilniuje Prekybos ir investicijų rėmimo skyriaus vadovas Henryk Szymański pristatė tarpusavio verslo santykių būseną, Rūmų valdybos pirmininkas Jaroslav Neverovič kalbėjo apie investicinį klimatą Lietuvoje, Robert Juodka iš VARUL pristatė pastatų renovacijos Lietuvoje teisinius aspektus, o Rūmų vykdantysis direktorius Piotr Hajdecki pabrėžė nusistačiusias prekybos schemas Lietuvoje bei maisto produktų įvedimo į Lietuvos rinką praktinius patarimus.

 

 „Rūmų kūrimosi metu kalbėjome apie didelį Lenkijos ir Lietuvos verslo bendradarbiavimo potencialą. Ši konferencija laikytina konkrečiu veiksmu, siekiant realizuoti minėtą potencialą, kuris būtų išreikštas faktiškai augančių prekybos apimčių pavidalu.“ – zw.lt kalbėjo Piotr Hajdecki, Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų vykdantysis direktorius.

 

Praėjusį antradienį (birželio 16 d.) Lietuvos Respublikos ambasadoje Varšuvoje įvyko eilinis renginys, kuriame dalyvavo Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai. Renginys buvo skirtas Lietuvos investuotojams Lenkijoje.

 



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt