naujienos

naujienos / 2018 11 06 Konferencija „Gas market – challenges and opportunities for cooperation in the CEE region"

Lenkijos ambasados Lietuvoje, Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų bei dienraščio „Lietuvos žinios“ surengta konferencija „Dujų rinka – iššūkiai ir bendradarbiavimo galimybės Vidurio ir Rytų Europos regione“ buvo pirmasis tarptautinis renginys rugsėjo mėnesį įkurtuves atšventusioje naujoje Lenkijos ambasadoje, įsikūrusioje buvusiuose Pacų rūmuose Šv. Jono gatvėje Vilniuje.

Regioninei dujų rinkai skirtame forume aptartos Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo perspektyvos. Baigus įgyvendinti didžiuosius dujų infrastruktūros projektus, tokius kaip Lietuvos ir Lenkijos dujotiekių jungtis, atsivers naujos bendradarbiavimo galimybės. Pastačius naujas dujų jungtis iš Estijos į Suomiją ir iš Lietuvos į Lenkiją, Baltijos šalys bus prijungtos prie ES bei Vidurio ir Rytų Europos dujų rinkų. Lietuva ir Lenkija per pastaruosius dešimt metų sugebėjo diversifikuoti gamtinių dujų tiekimą, bet, kaip kalbėta konferencijoje, Baltijos šalys ir visas Vidurio ir Rytų Europos regionas vis dar sumoka didžiules sumas už rusiškas dujas – apie 5 mlrd. eurų kasmet.

„Vidurio ir Rytų Europos regiono valstybės supranta suverenumo principą ir siekia panašių tikslų“, – dujų rinkai skirtoje konferencijoje Vilniuje sakė Lenkijos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska.
Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/Ekonomika/lenkija-ir-lietuva-tapo-pasaulio-duju-rinkos-dalimi/275861
© Lietuvos žinios

 



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt