naujienos

naujienos / 2019 09 05 V. Sinkevičius Krynicos ekonomikos forume: „Skaitmeninė ekonomika yra Europos galimybė išvengti recesijos“

29-ajame Krynicos ekonomikos forume dalyvaujantis ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius sako, kad norint išlaikyti savo pozicijas globaliu mastu, Europai kuo greičiau reikalinga vieninga ir nuosekli skaitmeninė politika.

„Išlikti čempionu sudėtingiau, nei juo tapti, todėl paprasto sprendimo nėra. Visgi Europos raktas į sėkmę – naujausiomis skaitmeninėmis technologijomis pagrįsta ekonomika, kuri leistų ne tik didinti konkurencingumą, bet ir suteiktų galimybę atsilaikyti globaliai recesijai“, – kalbėdamas forumo plenarinėje sesijoje „Europa visuotinės konkurencijos akivaizdoje“ sakė ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

V. Sinkevičiaus teigimu, Europos bendrosios rinkos augimas bei verslo plėtra turi remtis inovacijomis, skaitmeninimu ir dirbtiniu intelektu. „Moksliniai tyrimai ir inovacijos yra pagrindiniai augimo ir produktyvumo varikliai einant link stiprios ir aplinkai palankios ekonomikos. Todėl būtina kalbėti apie papildomas investicijas į mokslinių tyrimų plėtrą bei inovacijas tiek nacionaliniu, tiek ES lygiu, taip pat apie teisinės sistemos, kuri leistų eksperimentuoti su naujomis idėjomis, technologijomis ir verslo modeliais, sukūrimą“, – pabrėžė ministras.

Ministro nuomone, itin svarbu padėti pramonei įsisavinti naujas technologijas ir verslo modelius, įskaitant žiedinę ekonomiką, taip pat ES turėtų palengvinti pramonės perėjimą prie klimato požiūriu neutralios ekonomikos. Todėl, kaip teigia V. Sinkevičius, kitame teisėkūros cikle didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas visų politikos krypčių skaitmeninimui.

Krynicos ekonomikos forume V. Sinkevičius taip pat susitiks su Lenkijos investicijų ir ekonominės plėtros ministru Jerzy Kwiecinskiu ir  verslumo ir technologijų ministre Jadwiga Emilewicz.

Nuo 1992 metų Krynicoje rengiamas ekonomikos forumas tapo įtakingiausiu Vidurio ir Rytų Europos politikos ir ekonomikos elito suvažiavimu ir vadinamas „mažuoju Davosu“. Šiemetiniame  29-ajame ekonomikos forume „Rytojaus Europa. „Stipri“– tai kokia?“ pagrindinis dėmesys skiriamas su Europos žemyno gyvavimu ateinančiais dešimtmečiais susijusiems klausimams ir strategijoms, kurios Europos vyriausybėms turėtų padėti įsilieti į globalią sistemą.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos informacija



Apie mus

Asociacija „Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai” yra Lietuvos ir Lenkijos ekonominio bendradarbiavimo dvišalė organizacija. Asociacija renka informaciją savo nariams apie verslo galimybes abiejose šalyse, bendradarbiauja su organizacijomis ir asmenimis, užtikrinančiais verslo valdymą ir plėtrą, organizuoja konferencijas ir teminius renginius.


Rekvizitai

Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmai
Kodas: 303873870
Banko sąskaitos numeris: LT50 7044 0600 0801 8382; BIC (SWIFT): CBVILT2X

Kontaktai

 Konstitucijos pr. 7, Vilnius
+370 6 5264605
info@plcc.lt